Pimp je bureau met de Gentse azalea

Nu we allemaal massaal aan het thuiswerken zijn, verdient je home office de nodige aandacht. Het is een ruimte waar je tal van uren doorbrengt, die tegelijk inspirerend, motiverend en rustgevend moet zijn. Kan jouw bureau wel een make-over gebruiken? De kamerazalea biedt raad. Gebruik onze tips om je kantoor van wat meer kleur en groen te voorzien.

De ideale kandidaat

De Gentse azalea is een ideale voor je bureauruimte, omdat niet alleen qua uiterlijk maar ook qua verzorging goed aansluit bij je werkruimte. Zo houdt de azalea van een temperatuur rond de 20 graden (een ideale werktemperatuur) en houdt hij wel van een streepje (indirect) zonlicht. Je werkruimte is idealiter voorzien van een goede hoeveelheid daglicht zonder al te veel direct zonlicht op je computerscherm. Hier vind je alle informatie over de verzorging van de Gentse azalea.

Voor elke stijl een azalea

Een kamerazalea vrolijkt elk bureau op, ongeacht welke interieurstijl je ook hebt. Hou je van een minimalistische, rustige look? Kies dan voor een witbloeiende azalea in combinatie met met een pot van natuurlijk materiaal in witte of pasteltinten. Kies voor een plantenpot met een organische textuur in plaats van een gladde afwerking. Zo brengt de plant niet alleen rust in de werkplek, maar ook een natuurlijk element dankzij de combinatie van zijn witte bloemen en het groen gebladerte.

Heb je liever een pop of color? Ga dan voor een roze- of roodbloeiende azalea als showstopper. Versterk de kleur van de kamerazalea door blauw/groene planten pot te gebruiken of laat de kleur extra naar voren komen door je pot neutraal te houden. Als je er ruimte voor hebt kan het mix-en-matchen van azalea’s een ruimte nog verder opfleuren. Blijf in dezelfde kleurtinten (combineer bijvoorbeeld wit met pastelroze en rood) om je werkplek niet te afleidend te maken. 

Creëer extra ruimte

Als je niet de ruimte hebt om je Gentse azalea rechtstreeks op je bureau te plaatsen, zijn er tal van mogelijkheden om ze in je home office te incorporeren. Gebruik bijvoorbeeld een bijzettafeltje om je azalea op te zetten of gebruik een legplank uit je open boekenkast om je azalea in de schijnwerpers te zetten. Je kan er ook voor kiezen om je azalea als hangplant op te hangen. Zo creëer je visueel meer ruimte in de hoogte en krijgt je hoofd de nodige nekbeweging als je jouw kamerazalea bewondert.

Mix and match

Misschien heb je al een kamerplant in je kantoor, dan heb je geluk. Door zijn prachtige kleuren, diepgroene bladeren en verschillende hoogtes (kies voor een mini-azalea, gewone versie of stam-azalea) past hij bij zo goed als elke kamerplant. Laat je dus volledig gaan in het combineren. Ga bijvoorbeeld mee in de huidige urban jungle trend en tover je kantoor om tot een prachtige groene tempel waarin het extra motiverend werken is. Hou je plantenpotten zo neutraal mogelijk van kleurgebruik wit, pastel of aardse kleuren), maar wissel af tussen terracotta, keramisch en hout, rotan of bamboe om het buitengevoel te versterken.