Bloemsierkunst: ‘mini garden’ met Gentse azalea

De bloemschiktrend ‘mini garden‘, overgewaaid uit het verre Japan, staat in het teken van het creëren van een compositie waarin de mooiste bloemen worden aangevuld met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld mos. Een ‘mini garden’-bloemstuk heeft een lange levensduur én bloeitijd. Net zoals de Gentse azalea, die deze kerstperiode een centrale rol speelt als centerpiece op onze feesttafel. 

Het middelpunt

De ‘mini garden’ stijltrend is het gevolg van de behoefte die we voelen aan plezier, vrijheid en ruimte. Daarom spelen levendige kleuren zo’n belangrijke rol. De ronde vorm van het bloemstuk zorgt ervoor dat iedere gast aan tafel een prachtig zicht heeft.

“De Gentse azalea leent zich perfect voor deze trend. Naast een prachtig, volumineuze bloem, levendig van kleur, heeft het een stevige steel en mooi groen. Ik daag je daarom uit echt bewust te kiezen voor een specifieke bloem en die een plekje te geven in het verhaal van je bloemstuk. Op die manier krijg je een uitgebalanceerd kunstwerk als centerpiece op je feesttafel.” zegt Sophie Peelman. “En als je met zorg aan je bloemstuk werkt, blijft ook de Gentse azalea als kamerplant mooi intact. Een win win!” gaat Sophie verder.

Sophie Peelman, interieurarchitecte

Wist je dat er zo’n 150 variëteiten bestaan? Een Gentse azalea in sneeuwwit tot intens roze en vol rood. De garantie dat iedereen zijn gading in het brede gamma zal vinden.

De minimalistische compositie zorgt voor een uniek lijnenspel waarbij alle aandacht naar de Gentse azalea in haar puurste vorm gaat. Alvast een mooie gespreksstarter aan de feesttafel.

Ga je graag zelf aan de slag? Tips vind je hier.

Vergelijkbare artikels