Gentse azalea fleurt Gentse horeca op in februari

In februari geniet je in 17 horecazaken van een extra kleurrijk interieur. De uitbaters fleuren hun zaak op met Gentse azalea’s, erkend Europees streekproduct én Gentse trots. Gentse azalea’s worden geteeld door erkende azaleatelers rondom Gent.

De Gentse azalea in het interieur van Bar Bidon

Zelf zorgen de uitbaters voor de aanvulling zodat de bonte bloeier perfect binnen hun uniek interieur past. En dat doen ze met veel plezier. De Gentse azalea zorgt dan ook voor een extra portie kleur in de winter en is ideaal om hun bezoekers te doen wegdromen naar een fleurige lente.

Ook de Gentse burgemeester Daniël Termont heeft er zin in. In dit ludieke filmpje legt hij de actie graag voor jullie uit:

Gents burgemeester Daniël Termont legt uit waarom een Gentse azalea zo uniek is

Welke Gentse horecazaken nemen deel aan de actie?

Wil jij graag op de foto met dit unieke Gentse plantje? Gebruik dan zeker de #gestektingent In de loop van februari voegen we enkele toffe sfeerbeelden toe aan deze webpagina.     

Op zoek naar een echte Gentse azalea?

Bekijk de volledige lijst met erkende verkooppunten. Wie weet is er eentje bij jou in de buurt.

Ook een azalea in huis? Azalea’s verzorgen doe je zo

Een azalea kopen is een goed idee. Deze plant is niet alleen mooi om naar te kijken, je kan er soms ook wekenlang van genieten. En dat met een minimum aan zorg. Ontdek alle tips voor de perfecte standplaats, het gieten en bemesten van azalea’s en word een pro in het verzorgen van de azalea.

In elke horecazaak liggen ook toffe postkaarten, naar een ontwerp van illustratrice Eva Mouton. Aan de achterkant vind je enkele handige verzorgingstips en de erkende verkooppunten van de Gentse azalea.  

 

Naar een ontwerp van illustratrice Eva Mouton

De azalea in je interieur

Dankzij de eindeloze keuze in soorten en kleuren past een azalea in elk interieur. Maar je kan de azalea ook gebruiken als tafeldecoratie of bloemschikken met azalea’s. Kortom, met de azalea kan je alle kanten op. Doe wat inspiratie op en vind zo de perfecte aanvulling.

Alix table de jardin
Clouds in my coffee
Holy Food Market
Julie’s House
Madam Bakster
Piet Mood Shop
Vooruit café