Paasbrunch met Gentse azalea

Fleur je paastafel op met de Gentse Azalea

Dit jaar zal je paastafel misschien niet zo druk bezet zijn als andere jaren, maar laat daardoor zeker niet ontmoedigen om hem volledig in paasthema aan te kleden. Of je nu helemaal los gaat met de paasdecoraties of het liever sober houdt, één ding is zeker: een Gentse azalea vrolijkt elke paastafel onmiddellijk op.

Paasbrunch met Gentse azalea
Paasbrunch met Gentse azalea

Kies slim voor kleur

Kies voor een kleurenschema dat voornamelijk uit kleuren binnen dezelfde kleurenfamilie bestaat of ga voor pastel varianten van verschillende kleuren. Zo voorkom je dat je tafel niet meteen een schreeuwerig pallet van contrasterende tinten wordt. Je kan het evenwicht mooi bewaren door je tafelkleed en servies neutraal te houden (wit, beige of een aardekleur). Deze basiskleuren kan je dan aanvullen met kleurrijke servetten of onderleggers, zoals deze pastelgroene onderleggers van natuurlijk materiaal.

Door je basisservies te combineren met een paar unieke items, creëer je meteen een compleet nieuwe look zonder veel te moeten uitgeven. Vul je tafel verder aan met kleuren in je decoratie, zoals een Gentse Azalea. Kies voor wit, pastel- of felroze om de paassfeer in de verf te zetten.

Originele bloempotten en vaasjes

Kies je voor kleinere kamerazalea’s op je paastafel, dan ben je misschien nog op zoek naar bijpassende bloempotten. Spaar wat van je budget uit en haal kraftpapier bij de hobbywinkel. Gebruik dit neutrale papier in combinatie met een mooi decoratief lint dat in dezelfde kleurlijn ligt van de rest van je tafel om je Gentse azalea in te verpakken. Niet alleen zijn de plantjes dan extra leuk om naar te kijken, maar zijn het ideale cadeautjes om achteraf naar je naasten te brengen. Zo kan je hen duidelijk maken dat je hen niet vergeten bent, ondanks dat er niet samen gevierd kan worden.

Kleine kamerazalea’s omwikkeld in kraftpapier

Breng het paasgevoel nog meer in je tafel door eierschalen te bewaren (de eitjes zelf smaken heerlijk tijdens een paasbrunch of -ontbijt). Maak ze proper en gebruik de halfjes om kleine bloemen van de azalea tentoon te stellen. Gebruik kleine glaasjes en wat waterkers of scheutjes als decoratief gras. Zet de gevulde eitjes op de borden of tussen de gerechten in.

Eetbare decoratie

Je verwacht je vaak aan typische paasdecoratie onder de vorm van mini plastieken kuikentjes, houten paaseitjes en nepveren, maar heb je al eens aan eetbare decoratie gedacht? Snij kleurrijke groenten en fruit in hapklare stukjes en presenteer ze in mooie schalen. Zo worden ze niet alleen onderdeel van je lekkere paasmenu, maar ook van de decoratie op je tafel. Ga nog een stapje verder en verwerk een kamerazalea in je eetbare decoratie door de plant in het midden van een grote houten snijplank te plaatsen en de ruimte errond op te vullen met allerlei groenten, fruit en snacks. Vergeet ook de zoetekauwen niet en voorzie zeker een schaaltje of twee met chocolade paaseitjes. Zo krijg je in geen tijd een prachtig gedecoreerde paastafel voor je bubbel en kan je van een heerlijk ontbijt, brunch of diner genieten.