Plantjesweekend Kom op tegen Kanker 2022

In 2021 werden er tijdens het Plantjesweekend maar liefst 328.697 azalea’s verkocht, goed voor een opbrengst van 2.315.045 euro voor Kom op tegen Kanker! Ook dit jaar zullen er op 16, 17 en 18 september Gentse Azalea’s verkocht worden voor waardevolle steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

Vrijwilligers trekken de baan op

In het 3de weekend van september verkopen honderden enthousiaste vrijwilligers in 230 Vlaamse gemeenten azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je vindt hen van 16 t.e.m. 18 september zoals gewoonlijk aan winkels, op de markt, aan huis, … 

Na twee speciale corona-edities is er dit jaar géén online verkoop en staat de natuurlijke charme van de plantjesteams opnieuw centraal.

Koop je azalea voor €8 tijdens het Plantjesweekend, je haalt een echt Vlaams streekproduct in huis en draagt bij aan betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten. 

Waarom een azaleaplantje kopen?

Een azalea voor Kom op tegen Kanker is het enige plantje dat je koopt voor een ander, maar houdt voor jezelf. Want met je aankoop maak je een verschil voor kankerpatiënten en hun naasten. Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

De Gentse azalea wordt milieuvriendelijk geteeld en is bovendien makkelijk te onderhouden.

Zo hou je je azalea in topvorm:

  • Kies een plek op kamertemperatuur (15 à 22°C).
  • Plaats je plant op een frisse plek in (indirect) zonlicht.
  • Geef azalea’s niet te veel water en laat geen water staan in het schaaltje onder de pot. 

Onze verzorgingstips

Vergelijkbare artikels