De ideale azaleastyling van foodblogger Mieke

Hou je van koken en vind je het belangrijk om te koken volgens de seizoenen? Volg dan zeker de gepassioneerde foodblogger Mieke (Mie en place). Ben je fan? Dan zullen haar stylingtips voor een mooi gedekte tafel met kamerazalea’s je ongetwijfeld ook bekoren.

In welke kamer vind je een azalea het beste passen?

Een Azalea is een mooie kamerplant en verdient dus een ereplaats in huis.  Ik heb onze in de woonkamer staan, maar in een hal vind ik deze bijzondere plant ook mooi passen. 

Kleinere soorten kan je ook naast elkaar zetten op een lange, lage kast bijvoorbeeld of op een mooi gedekte tafel. 

Zolang er voldoende licht is, kan een Azalea eigenlijk op veel plaatsen staan.

Kamerazalea in de woonkamer van Mieke

Wat is jouw favoriete azalea?

Ik hou enorm van een wit, licht interieur, maar ik probeer het warm te houden door te werken met hout, stoffen en één kleur die overal terugkomt.  Omdat de basis wit blijft, kan ik regelmatig wisselen van accentkleur.  Om die reden kies ik voor een witbloeiende Azalea, Het geeft me een rustig gevoel. 

De Azalea die een streepje voor heeft voor mij is de Toshi Berlin.  De bloemen lijken op die van Rhododendron.  Zo mooi.

Azalea indica Toshi Berlin
Azalea indica Toshi Berlin

In welke soort pot past jouw azalea het beste?

De pot bepaalt in grote mate de sfeer die je wilt creëren in huis.  De juiste pot past bij de kleur van je Azalea, maar ook bij je interieur.  Ik kies voor een strakke pot in een tint van mintgroen omdat dit het kleuraccent van het moment is bij ons in huis.

Met welke interieurelementen zou je jouw azalea combineren?

Als foodblogger hou ik natuurlijk van mooi gedekte tafels die uitnodigen om te genieten aan tafel.  De kleinere Azalea dient perfect als pronkstuk.  Het natuurlijk element zorgt voor natuurschoon en warmte.  Ik combineer graag met kaarsen in verschillende hoogtes en tafellinnen dat qua kleur in het geheel past.  Ik kan enorm nadenken over de styling van mijn tafel.  Less is more, maar het mag dan ook weer niet te weinig zijn …

En tot slot, moest je een azalea cadeau doen, wie zou je er dan heel gelukkig mee maken?

Ik denk dat ik iedereen gelukkig kan maken met een mooie azalea.  Het zal dus eerder een kwestie worden van kiezen en dat is natuurlijk moeilijk.  Het voorbije jaar zijn er zoveel mensen in mijn omgeving die het op de een of andere manier moeilijk gehad hebben en/of het allerbeste van zichzelf gegeven hebben.  Voor mij verdienen al die mensen een hart onder de riem.  Een azalea schenken aan iemand zorgt altijd voor wat extra liefde en dat is net wat heel wat mensen nodig hebben.

Benieuwd naar heerlijke seizoensgebonden receptentips? Volg Mie en place op Instagram of probeer de recepten op haar website.