Gentse azalea kleurt het Groot Vleeshuis

Op donderdag 20 december 2012 gaf Alexander Vercamer, eerste gedeputeerde van Oost-Vlaanderen, het startschot van de actie ‘Gentse azalea kleurt het Groot Vleeshuis’ met de onthulling van een eigentijds interieur. Daarin schittert de Gentse azalea tussen producten met klasse van bij ons.

Heel het jaar door – behalve in juli en augustus (geen azalea’s op de markt) – zal de azalea nadrukkelijk aanwezig zijn in het Groot Vleeshuis te Gent. Blikvanger is een eigentijds interieur met stijlvolle elementen – een tafel en bank van Bas Talpe, lampen Fou de Feu – waarin azalea’s in prominente potten van Domani voor de nodige uitstraling zorgen.

De bezoekers krijgen informatie via een scherm in de door Brand Senses gecreëerde huiskamer. Ook in de verbruikzaal en de winkel zal de azalea permanent aanwezig zijn. Telkens zijn bij de potten met azalea’s displays voorzien voor een folder met info over waar je in de nabije omgeving een Gentse azalea kan aanschaffen.

Daarnaast kan je ook tot 15 februari 2013 een fototentoonstelling van Michiel Hendryckx gaan bewonderen. Deze tentoonstelling, in het kader van het project ‘gent: bloemenregio’, brengt in 14 foto’s hulde aan de Gentse bloemenregio en de pracht van de Oost-Vlaamse sierteelt.

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen zal de coördinerende rol opnemen in de promotie van de Gentse azalea en voor de komende zes jaar (2013-2018) samenwerken met de sector, vertegenwoordigd door vier verenigingen: het Algemeen Verbond van de Belgische Siertelers en Groenvoorzieners (AVBS), het Project Azalea Kwaliteit (PAK), de Vereniging van Vlaamse Azaleatelers (VVA) en de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (Gentse Floraliën). VLAM verleent het gebruiksrecht voor bestaande beelden en promotieteksten.

Deze marketing- en promotieactie kadert in de verlenging van het EFRO-project ‘gent: bloemenregio’ juli 2012 – december 2012 die EROV en het provinciebestuur uitvoeren op vraag van projectleider BB projecten vzw en die de ondersteuning krijgt van de sectorverenigingen.

Meer informatie op www.erov.be en www.grootvleeshuis.be.