Zo decoreer je een romantische tafel

Tips van interior designer Sophie Peelman.

Geen idee waar te beginnen om je geliefde te verrassen met valentijn? Maak het thuis gezellig en haal het restaurantgevoel in huis. Met een romantische tafeldecoratie scoor je gegarandeerd. Een Gentse azalea is de perfecte match bij zo’n valentijnstafel. In tegenstelling tot een boeket, gaan bloemen in pot langer mee. Bovendien vraagt de plant weinig aandacht. Jouw valentijnscadeau zal nog wekenlang schitteren in je interieur.

Voor ieder wat wils

Met de tips en tricks van de Antwerpse interior designer Sophie Peelman, kan je zelf eenvoudig een romantische tafel decoreren. “Ik vind de Gentse azalea een hele mooie plant. Ze bestaat uit meerdere kleine bloemetjes. Er zijn zo veel kleuren om uit te kiezen, dat je zeker een exemplaar vindt die bij jouw interieur past. De Gentse azalea geeft me oldschool-vibes, maar ze doen me ook denken aan het zuiden van Frankrijk. Daarom passen ze zo goed in een romantische setting.”

Romantische tafel, styled by interior designer Sophie Peelman

Een romantische tafel in 4 stappen

  • Kies voor een rode azalea en houd het tafellinnen neutraal.
  • De Gentse azalea is heel leuk om te tonen in z’n geheel. Heb je voldoende plaats, dan kan je de volledige plant op tafel plaatsen.
  • Aanvullend haal je enkele takjes van de plant. Leg die op je bord of bij je serviette.
  • Om het geheel nog wat romantischer te maken, kan je rode kaarsjes toevoegen.

Heb je weinig plaats aan tafel, dan heeft Sophie nog een tip. “Plaats kleine vaasjes op tafel met één of twee takjes van de Gentse azalea. Zo hoeft de hele plant niet op tafel.”

Nagenieten

Wist je dat deze kamerplant op een milieuvriendelijke manier wordt geteeld in Oost-Vlaanderen? En dat ze het perfect doet bij zo’n 19 à 20 graden. De Gentse azalea is dé plant voor als de verwarming deze winter wat lager staat. Na het feestmaal, plaats je de plant op een frisse plek met een beetje (indirect) zonlicht en een constante kamertemperatuur. Geef de azalea 2 keer per week een beetje water. Zo blijft de liefde zeker nog tot in de lente in de lucht hangen! 

Vergelijkbare artikels