Radio 2-madam Anja Daems bezoekt sierteeltmuseum LoS

Naar aanleiding van Dag van de Landbouw dat naar goede gewoonte plaatsvindt tijdens het derde weekend van september, bracht radiopresentatrice Anja Daems, bekend van het Radio 2 programma ‘De Madammen’, samen met haar gezin een weekendje door op het sierteeltbedrijf van Chris Goossens. Als kers op de taart bezochten ze ook het sierteeltmuseum LoS in Lochristi.

Dag van de Landbouw

Door de huidige coronasituatie was het dit jaar niet mogelijk voor heel wat land- en tuinbouwbedrijven om hun deuren open te zetten voor het grote publiek tijdens de Dag van de Landbouw.

In plaats daarvan ruilden 5 BV’s en hun familie het voorbije weekend hun leven in voor een verblijf op zo’n land- of tuinbouwbedrijf. Hun avonturen kon je volgen via de sociale media.

Anja Daems bezoekt sierteler Chris Goosens en sierteeltmuseum LoS

Het hele weekend lang kon Anja Daems samen met haar gezin de bloemetjes buitenzetten. Zo gingen ze met de fiets op ontdekkingstocht in de regio Lochristi en kwamen ze terecht in het sierteeltmuseum van Zafelare. Gids van dienst Dirk Everaert mocht hen rondleiden en vertellen over de geschiedenis van de sector. Na de wandeling door de tuin kreeg Anja Daems van azaleateler Geert De Waele nog een echte Gentse azalea mee, die net in de fietstassen paste.

Anja Daems bij familie Goossens en het sierteeltmuseum