Verras met een bloeiend plantje

Geen beter cadeau dan een bloeiende Gentse azalea. Stijlvolle kantachtige bloemen in de meest onverwachte kleuren, daar fleurt iedereen meteen van op. En daar draait het om, toch? 

Tot eind mei is er nog een rijke waaier aan kleuren en bloemen beschikbaar. Er zijn maar liefst 150 verschillende variëteiten te verkrijgen. Naast rood, roze en wit zijn er ook tweekleurige variëteiten, waaronder bloemen met een anders kleurig randje.

Kies je voor een lievelingskleur? De Gentse azalea heeft wat je nodig hebt! Een tint dat perfect in haar interieur past of een plantje dat de kleur van iemands ogen nog beter doet uitkomen.

Naast de (bijna) eindeloze variëteiten, zijn ook de styling opties onbeperkt. Voor een strak design zijn laagblijvende azalea’s in bloempotten of keramieken schalen heel geslaagd. In een overwegend wit interieur passen zowel de witte, roze of roodbloeiende azalea’s. Voor een natuurlijk design combineer je azalea’s het best met natuurlijke materialen zoals hout.

Weetje: deze Belgische kamerplant wordt op een milieuvriendelijke manier (in Oost-Vlaanderen) geteeld. En ze doet het perfect bij zo’n 19 à 20 graden. De Gentse azalea is dus dé plant voor iedereen die zijn/haar interieur extra in de verf willen zetten.


Vergelijkbare artikels