Dag van de Landbouw: Azaleakwekerij Geert De Waele – Reynvoet doet mee

Op zondag 17 september krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van Azaleakwekerij Geert De Waele – Reynvoet. Op het bedrijf zullen er op de belangrijkste plaatsen infoborden zijn, zodat bezoekers een duidelijk zicht krijgen op hoe de teelt van de azalea nu precies verloopt. Je kan ook een geleide rondleiding volgen, waar je uitleg krijgt bij de diverse activiteiten op het bedrijf.

© Twan Wiermans

Fietsarrangement

Vanaf 10:00 gaan de deuren open. Je kunt een bezoek aan Azaleakwekerij Geert De Waele – Reynvoet combineren met een heerlijk ontbijt en een azalea fietsroute.

  • ontvangst met koffie
  • ontbijt (tot 11:00) + 12 jaar: 2 koffiekoeken
  • ontbijt (tot 11:00) – 12 jaar: 1 koffiekoek, Fristi/chocomelk
  • bezoek kwekerij (uitleg van stekje tot volwassen Gentse azalea)
  • azalea fietsroute van 40km
  • bloemenbiertje of frisdrank en pannenkoek op onze kwekerij, na de fietstocht

Dit alles voor de prijs van €12 (+ 12 jaar) of €8 (- 12 jaar)

Je dient je op voorhand (voor 12/09) in te schrijven via geert.de.waele@telenet.be

Je inschrijving is definitief na betaling op het rekeningnummer BE63 1030 1177 9508 met mededeling naam + aantal volwassenen en aantal kinderen.

Het bedrijf

In 2000, meer dan twee decennia geleden, namen Geert en echtgenote Marijke het bedrijf van Geerts ouders over. Zij hadden dit begin jaren 70 opgericht. Wat toen begon als een landbouwbedrijf, ging over in de teelt van knolbegonia en nadien kwam er vrij snel de overschakeling naar azaleateelt, de binnenhuisvariant. Bij de overname hebben we het bedrijf
uitgebreid met de bouw van een folieserre van 7500 m². Momenteel telen ze azalea’s op een bedrijfsgrootte van 2 hectare serre en 1,3 hectare containervelden. De planten worden geteeld in drie potmaten. Door hun frigocapaciteit kunnen ze verkoopbare azalea’s aanbieden van begin augustus tot einde mei.

Vergelijkbare artikels