Campagnebeeld Plantjesweekend Kom op tegen kanker

Plantjesweekend Kom op tegen Kanker: online verkoop

Voor het eerst in 25 jaar zal het Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker er helemaal anders uitzien. De Gentse azalea’s zullen enkel online te koop staan. Leg tussen 1 en 20 september een plantje in je online winkelmandje en steun mensen met kanker en hun naasten.

Je bestelt en betaalt online. Een plantjes kost 7 euro. Na aankoop haal je je azalea af bij een afhaalpunt van vrijwilligers (21-30 september), bij een Aveve (26-30 september) of laat je je plantjes thuis leveren.

Vind je dat onze zorgverleners naast applaus ook een bloemetje verdienen? Schenk dan via plantjesweekend.be een plantje weg aan een van onze zorghelden.

Bekijk hier de nationale spot van Het Plantjesweekend 2020

Waarom geen traditionele verkoop?

Door de huidige maatregelen omtrent het coronavirus neemt de organisatie geen risico’s. Ieders gezondheid gaat voor. De traditionele verkoop zal dus, wegens de geldende veiligheidsmaatregelen, niet doorgaan. De organisatie hoopt op ieders begrip en bedankt iedereen die zich dit jaar al heeft ingezet voor de voorbereidingen van het Plantjesweekend.

Waarom een azaleaplantje kopen?

Een azalea voor Kom op tegen Kanker is het enige plantje dat je koopt voor een ander, maar houdt voor jezelf. Want met je aankoop maak je een verschil voor kankerpatiënten en hun naasten. Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

2019 kende een recordopbrengst. Maar liefst 339.310 plantjes werden verkocht, goed voor een opbrengst van 2.375.170 euro.

Campagnebeeld Plantjesweekend Kom op tegen kanker

Nood aan interieurtips?

Dankzij een eindeloze keuze in verschillende soorten, past de azalea van tegenwoordig in elk interieur. Combinaties met kamerplanten, tafeldecoraties, kleurencombinaties. Deze concrete interieurtips helpen je alvast een handje.

Zo hou ik mijn azalea in vorm

Je kamerazalea verzorgen? Het is gemakkelijker dan je denkt. Met deze 3 gouden tips kom je al een heel eind:

Kies een plek op kamertemperatuur (15 à 22°C)

Plaats je plant op een frisse plek in (indirect) zonlicht

Dompel de pot 2x per week onder in een emmer water, laat geen water in het plantenschaaltje staan