Fleur je Valentijnstafel op met de Gentse Azalea

We keren stilaan terug naar het normale leven, waarin je lekker kan gaan tafelen met je partner. Maar niets houdt je tegen om thuis all out te gaan op deze romantische feestdag. Met de Gentse Azalea en deze tips om je keukentafel een indrukwekkende makeover te geven verras je je wederhelft gegarandeerd.

Rood de kleur van de liefde

Je kan niet aan Valentijn denken zonder de kleur rood voor je te zien. Rood is fel, heel aanwezig en dus een echte aandachtstrekker. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft rood echt niet cliché of kitsch te zijn. Rood gecombineerd met andere variaties van de rode kleurenfamilie geeft je tafel net iets charmant, maar met een speelse knipoog. Ga daarom voor de combinatie van verschillende rood tinten om je tafel zachter te maken. Kies voor een statement piece aan de rand van je tafel met een kamerazalea in een roze tint (de Azalea heeft keuze genoeg!) en werk aanvullend met kleinere rode Azalea plantjes of een aantal takjes in vaasjes voor de rest van je tafel.

Haal inspiratie uit de natuur

De gemakkelijkste manier om een mooie evenwichtige tafel te dekken, is door zachte en warme tinten uit de natuur te gebruiken. De bloemen en bladeren van de kamerazalea passen perfect bij aardetinten en -texturen. Door bijvoorbeeld linnen, riet, hout, keramiek of marmer te gebruiken breng je verschillende materialen samen en heb je automatisch kleuren die elkaar complementeren. Zo laat je bovendien de kleuren van de Azalea nog meer spreken.

Mix and match

Werken met laagjes geven je gedekte tafel een extra chique uitstraling. Kies een neutraal tafelkleed met daarbovenop een tafelloper of een mooi placemat (of gebruik beide) en bord in een contrasterende kleur. Vul je tafel verder aan met kaarsen, kleine potjes en schaaltjes. Je waant je meteen op restaurant. De kleuren hoeven niet altijd exact hetzelfde te zijn, maar hou ze in dezelfde kleurfamilie voor een samenhangend geheel.

Creeër dynamiek

Maak je feesttafel extra dynamisch door hoogteverschillen te creëren. Dit geeft een extra speelsheid aan de tafel. Het is bovendien interessant voor het oog om te ontdekken. Door een grotere kamerazalea te gebruiken als showstopper creëer je hoogte, de kleinere bloemen of vaasjes zorgen voor het kleurcontrast en een bloemetje mee op het bord maakt het geheel compleet. Steek het onder een servetring of maak het bijvoorbeeld met een feestelijk touwtje vast aan je servies of fleur er je wijnglas mee op.

Wil je na Valentijn nog verder genieten van jouw azalea’s? Volg dan deze verzorgingstips.