Geef kleur aan je kersttafel met de Gentse azalea

Ondanks alle perikelen in de wereld, is het laatste jaar weer als een sneltrein voorbij gevlogen. Hoog tijd dus om vooruit te blikken naar misschien wel de leukste feest van het jaar, Kerstmis. Hoe we het zullen vieren kan misschien nog wijzigen, maar hoe groot of klein je feest ook is een mooi gedekte tafel doet altijd plezier. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt hoef je geen grote budgetten uit te geven om een feestelijke setting te creëren. Verwerk deze tips in je voorbereiding en het eindresultaat zal prachtig zijn.

Geef spullen een tweede leven

Herontdek wat je al hebt

Kijk voor je naar de winkel rijdt voor een nieuwe lading aan borden, bestek en decoratie eerst eens naar wat je nog in huis hebt. Stal alles uit en kijk of je nieuwe combinaties kan bedenken. Mix en matchen is een ware rage. Kijk welke borden, glazen en bestek leuk bij elkaar staan. Je hoeft bijgevolg niet van alles veel stuks te hebben om een grote tafel te kunnen dekken.

Hetzelfde maar dan anders

Gebruik bestaande items eens op een andere manier. Vouw bijvoorbeeld een tafelkleed anders zodat het als brede tafelloper gebruikt kan worden of vorm er een organische tafelloper mee door hem in het midden van je tafel te draperen. Dat vormt de perfecte en visueel aantrekkelijke basis voor de rest van je decoratie. Neem wat fijne kerstlichtjes en leg ze in plaats van ze in je boom te hangen rechtstreeks mee op je tafel. Een paar kerstballen maken het af.

Duurzame items shoppen

Wil je toch op zoek naar enkele nieuwe items? Ga dan eens kijken in een tweedehandswinkel of hoor eens bij een familielid, buur of vriend of er niet aan servies ruil gedaan kan worden voor de feestperiode. Zo hebben jullie beide iets nieuws zonder grote investing. Investeer je liever in iets nieuws? Ga dan voor materiaal in neutrale kleuren, van wit tot beige, bruintinten of zwart en ga voor iets zonder drukke print. Zo kan je eindeloos combineren in je styling.

Een neutraal kleurenpalet met een pop of colour dankzij de Gentse azalea

Met een neutrale basis is het gemakkelijk om diverse kleurencombinaties te bedenken. Geef je tafel een pop of colour door de Gentse Azalea te verwerken in je tafeldecoratie. Gebruik verschillende gekleurde kamerazalea’s in verschillende potgroottes om de kleurtonen te bepalen (bijvoorbeeld roze en rood) en bouw de rest van je setting daaromheen.

Neem de kleuren van je kamerazalea als leidraad om een aantal extra accenten aan te brengen in je tafelstyling. Gebruik bijvoorbeeld servetten in een aansluitende kleur, kies voor wat gekleurde tafelconfetti en wat opvallende (glitter)kaarsen. Vergeet niet een feestelijke bloempot te kiezen om je Gentse Azalea als pronkstuk in het midden van de tafel te vergezellen. Kies je bijvoorbeeld een roze kamerazalea, dan vormen paarse, donkerrode en rose kleuraccenten aangevuld met gouden accenten samen een prachtig geheel.

Je kamerazalea geeft je feesttafel niet alleen een feestelijke kleur, je kan er daarna nog erg lang van blijven genieten dankzij zijn zeer lange bloeitijd. Je plant zal dan niet enkel voor prachtige bloemenpracht zorgen in je huis, maar ook een heleboel leuke herinneringen aan een fijne en gezellige feestdag oproepen.