327.850 azalea’s verkocht tijdens 29e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker

Tijdens het 29e Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker werden er maar liefst 327.850 azalea’s verkocht, goed voor een bedrag van 2.622.800 euro om zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten te financieren.

‘Een hele grote dankjewel aan iedereen die plantjes verkocht of kocht!’ 

Het voorbije weekend hebben duizenden vrijwilligers zich ingezet. De warmte was overal voelbaar. Door de zon, maar vooral door het enthousiasme van de vrijwilligers en de solidariteit van iedereen die een plantje kocht. Een enorme dankjewel!

Opbrengst integraal naar strijd tegen kanker 

De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden er onder andere speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker. Daarnaast kan Kom op tegen Kanker er de Kankerlijn en meer dan 400 zorgvrijwilligers in ziekenhuizen mee actief houden. Een deel van de opbrengst gaat ook naar de palliatieve zorg, de inloophuizen en de lotgenotengroepen. 

Wat is het Plantjesweekend? 

Het Plantjesweekend is een actie voor Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september vind je de azalea’s van Kom op tegen Kanker overal waar veel mensen komen en kun je ze bij een van de duizenden vrijwilligers kopen voor acht euro. De opbrengst van het Plantjesweekend gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten. Het Plantjesweekend vond dit jaar plaats op 15, 16 en 17 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995.

Alles over het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker

Vergelijkbare artikels