Gentse azalea kleurt opnieuw de Gentse horeca in februari

Februari 2019 is opnieuw de maand van de Gentse azalea. 17 Gentse horecazaken fleuren deze maand hun zaak op met dit authentieke plantje. Wil je wegdromen naar een fleurige lente? Ga dan zeker eens langs voor een hapje en een drankje bij één van onderstaande horecazaken en laat je inspireren.

De Gentse azalea is een Europees erkend streekproduct én bovendien een Gentse trots. Ze worden met veel passie geteeld door erkende azaleakwekers rondom Gent.

Welke Gentse horecazaken nemen deel aan de actie?

Onder de indruk van dit unieke Gentse plantje? Deel het dan met de hashtag #gestektingent. In de loop van februari voegen we enkele toffe sfeerbeelden toe aan deze webpagina.  

Speciale aandacht voor Madam Bakster en Julie’s House (Kraanlei)

Want deze twee horecazaken worden in februari extra in de azalea’s gezet. De Gentse interieurvormgeefster Studiomie leefde zich helemaal uit in beide zaken en toont je de Gentse azalea zoals je ze nog nooit zag.

Gentse azalea bij Madam Bakster

Op zoek naar een echte Gentse azalea?

Bekijk de volledige lijst met erkende verkooppunten. Wie weet vind je er eentje bij jou in de buurt.  

Ook een azaleza in huis? Met deze verzorgingstips lukt dat perfect

Een azalea kopen, dat is altijd een goed idee. Deze plant is niet alleen mooi om naar te kijken, je kan er ook wekenlang van genieten. En dat met een minimum aan zorg. Ontdek alle tips voor de perfecte standplaats en onderhoud en word een pro in het verzorgen van je azalea.

In elke horecazaak liggen ook toffe postkaarten, naar een ontwerp van illustratrice Eva Mouton. Aan de achterkant vind je enkele handige verzorgingstips.  

Met dank aan illustratrice Eva Mouton

Enkele handige decoratietips voor de azalea in jouw interieur

Dankzij de eindeloze keuze in soorten en kleuren past een azalea in elk interieur. Van tafeldecoratie tot bloemschikken met azalea’s, je kan er alle kanten mee op. Met deze inspiratietips mag dat geen probleem zijn.

Brood-Boter
Faja Lobi
Photowall bij Julie’s House
KROOK Café
Luv l’oeuf
Photowall bij Madam Bakster
Wald
Woest