De Gentse Floraliën pakken dit jaar uit met De Groene Zesdaagse

De Groene Zesdaagse moet dit jaar een volledig nieuw en coronaproof concept worden met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht.

Affiche De Groene Zesdaagse
Affiche De Groene Zesdaagse

Het is geen geheim dat dé Floraliën een absoluut hoogtepunt zijn voor al wie houdt van florale creaties en de impressionante innovaties die ermee gepaard gaan. Het zou zonde zijn om de groeiende groep liefhebbers van groen, bloemen en planten nog een jaar langer op hun honger te laten zitten. Daarom komt de organisatie met een elegante invulling van een online event, al even innoverend als het evenement zelf. De Groene Zesdaagse wordt het verhaal achter de schermen voor iedereen die gebeten is door een sector die kleur brengt in ons leven.

Tussen 4 en 9 mei 2021 biedt de Gentse Floraliën een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips  & tricks, talks van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

Workshops op De Groene Zesdaagse
Workshops op De Groene Zesdaagse

Het online gedeelte zal gestuurd worden via sociale media en een online platform waar je zelf kan aangeven waar je graag meer over te weten komt. Op de website, degroenezesdaagse.be, kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten. Met dit onlineconcept ben je niet meer gebonden aan openingsuren en krijg je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te ontdekken over jouw favoriete planten.

In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom leggen we dit jaar de nadruk op de sierteeltsector, biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid.

Pieter Toebaert, algemeen directeur KMLP, organisator van de Floraliën

De organisatie kiest er dan ook voor  om de mensen aan te zetten de natuur in te gaan aan de hand van wandel- en fietstochten die je eveneens via de website kan ontdekken. Daarnaast starten ze een bloemenzoektocht zoals de populaire berenzoektocht die de 1elockdown onze kinderen het huis uit lokte. Voor de kinderen zal er verder ook nog een programma beschikbaar zijn om hen meer bij te brengen over biodiversiteit, bloemen en planten.