Christmas table design with the Ghent azalea

Kersttafelstyling met de Gentse azalea

Een groot feest zit er dit jaar bij Kerstmis en Nieuwjaar niet in, maar dat wil niet zeggen dat je het thuis niet gezellig kan maken. Planten en bloemen helpen daarbij, en maken van zelfs de eenvoudigste en kleinste setting een echte feesttafel. Met een paar gemakkelijke, snelle ideeën, vier je de feestdagen in stijl!

Kersttafelstyling met Gentse azalea

Begin bij de basis

Met een goede set borden en een leuk bestek kan je alle kanten op. Met servetten, tafelkleed, kaarsen, … kan je kleur aanbrengen en je stijl bepalen. Zo kan je dezelfde basiselementen blijven gebruiken, en zorg je voor afwisseling dankzij de aankleding. Investeer dus liever in mooie wijnglazen of een specialer bestek, dan in opvallende servetten.

Kerstmis hoeft niet gelijk te staan aan een rood-groen dennentafereel. Integendeel, ook andere kleuren doen het goed in de winter en maken je tafel net wat origineler. Kies voor warme tinten om de koude buiten te houden. Minder typische kleuren kan je het hele jaar door gebruiken!

Kies voor warme tinten om de koude buiten te houden

Groen op tafel is altijd een goed idee om je tafel aan te kleden. Denk ook verder dan snijbloemen: kleine kamerplantjes, kruidenpotjes, wat takken uit de tuin, … zijn een duurzamere oplossingen waar je ook nadien nog van kan genieten.

“Kies voor warme tinten om de koude buiten te houden”

Een plant als de Gentse azalea heeft het beste van twee werelden: diepgroene bladeren en felle bloemkleuren. Je vindt ze in heel wat verschillende kleuren, en kan ze dus perfect afstemmen op jouw kleurenpalet. Na het feest geef je ze gewoon een plekje in je interieur! De azalea is een heel makkelijke kamerplant die zonder veel moeite voor extra kleur en sfeer zorgt. De azalea is op zijn best tussen september en mei, en houdt dus wel van de winter!

Je gezin net iets meer in de watten leggen?

Denk aan de details! Naamkaartjes zijn misschien niet nodig bij gezinsleden, maar zorgen wel meteen voor wat gespreksvoer én een elegante touch. Ook menukaartjes op tafel zijn een manier om je inkleding verder door te trekken, en je tafelgenoten meteen mee te prikkelen. Kleine accentjes zijn ook leuk om na afloop mee te geven aan je knuffelcontact. Je vindt azalea’s ook in klein formaat: die zet je makkelijk naast elk bord, en zijn het perfecte aandenken aan een gezellige avond!

Een plant als de Gentse azalea heeft het beste van twee werelden: diepgroene bladeren en felle bloemkleuren.

Kleine accentjes zijn ook leuk om na afloop mee te geven aan je knuffelcontact. Je vindt azalea’s ook in klein formaat.