Sylvester en Jonas van Unit14 over de Gentse azalea

Kleur in het tijdloze design van Unit 14

Op zoek naar een meubilair in tijdloos design en van Belgische makelij? Dan moet je eens langsgaan bij Unit 14. Sylvester en Jonas, bezielers van dit project, geven hier inspiratie over hoe de kleurenpracht van de Gentse azalea perfect bij tijdloos design kan passen. Wij stelden hen enkele vragen.

Hoe ziet jullie woonkamer eruit?

Onze woonkamer is eerder minimalistisch ingericht. Ook op vlak van decoratie houden we het graag zo simpel mogelijk en beperkten we ons tot enkele kunstwerken en keramische werken, maar voor bloemen maken we altijd graag plaats. Vooral kleurrijke bloemen krijgen vaak een centrale plaats op onze eettafel omdat ze meteen de volledige ruimte opvrolijken.

Wat is je favoriete azaleakleur en waarom?

Mijn favoriete azaleasoort is ongetwijfeld de Hortinno Christine Siena: vurig, kleurrijk en vrolijk.

Azalea indica Hortinno Christine Siena
Hortinno Christine Siena

In wat voor stijl potten past de azalea volgens jou het beste?

Dat hangt erg sterk af van de kleur van de bloem zelf. Persoonlijk vind ik de donkerroze kleuren erg goed matchen met een simpele, zwartkleurige pot. De pot zelf blijft het best heel basic, zodat de bloem alle aandacht krijgt. Persoonlijk vind ik blinkend zwart het best uitkomen bij deze kleuren.

Lichtroze azalea’s vind ik dan weer heel goed passen bij een lichtgroene, -blauwe pot. De allerbelangrijkste tip die we hier geven: less is more. Zolang de pot zelf basic is (zonder al te veel tekeningen of versieringen) zit je goed.

Heb je een gouden interieurtip met Gentse azalea?

Wij zijn fan van Gentse azalea’s die gegroepeerd worden en samen naast elkaar geplaatst worden. Zet ze op een schap, dichtbij elkaar en je hebt in één klap een prachtige bloemenmuur.

Azalea’s gegroepeerd bij keramische ovalen tafel

Zou je verschillende kleuren combineren?

Eerst en vooral hangt het ervan af of de azalea echt de focus moet krijgen binnen je interieur. Indien wel, dan raden we de felle kleuren zeker aan. Zie je de azalea eerder als een subtiele aanvulling binnen je interieur? Kies dan voor rustige, zachte kleuren zoals: wit, lichtroze of zalmroze.

Subtieke zalmroze hoogstamazalea

Witte keramische tafel

Zelf vinden we de lichtroze kleur van de azalea erg mooi bij onze witte, keramische tafels. Door de zachte kleuren van zowel de azalea zelf, als het tafelblad oogt krijg je een rustig resultaat. Onze favorieten: Christine Matton, Aiko Rose.

Mis je momenteel wat kleur in je woonkamer? Kies dan voor een iets aanwezigere kleur, zoals bijvoorbeeld felroze. Onze favorieten: Hortinno Christine Siena, Friedhelm Scherrer

Felroze azalea op witte keramische tafel

Zwarte keramische tafel

Op een donkere tafel vinden we net een feller kleur erg mooi, zodat het interieur niet te saai wordt. Bij een zwarte tafel is de felroze azalea onze favoriet. Wil je jouw woonkamer eerder clean en strak houden, dan is de witte azalea perfect voor jou.

Op zoek naar de ideale tafel voor jouw Gentse azalea ;)? Check dan zeker het meubilair van Unit 14.