Plantjesweekend Kom op tegen Kanker 2023

In 2022 werden er tijdens het Plantjesweekend maar liefst 329.560 azalea’s verkocht, goed voor een opbrengst van 2.636.480 euro voor Kom op tegen Kanker! Ook dit jaar zullen er op 15, 16 en 17 september Gentse azalea’s verkocht worden voor waardevolle steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten.

In het 3de weekend van september verkopen honderden enthousiaste vrijwilligers in Vlaamse gemeenten azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. Je vindt hen van 15 t.e.m. 17 september aan winkels, op de markt, aan huis, … Er is geen online verkoop.

© Bram Tack / Kom op tegen Kanker

Koop je azalea voor €8 tijdens het Plantjesweekend. De kleurrijke azalea’s worden milieuvriendelijk geteeld en je haalt een echt Vlaams streekproduct in huis. Met je aankoop draag je bij aan betere zorg voor mensen met kanker en hun naasten.

Vind een verkooppunt in je buurt.

Waarom een azaleaplantje kopen?

Een azalea voor Kom op tegen Kanker is het enige plantje dat je koopt voor een ander, maar houdt voor jezelf. Want met je aankoop maak je een verschil voor kankerpatiënten en hun naasten. Met de opbrengst van de plantjesverkoop kan Kom op tegen Kanker ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

De Gentse azalea is bovendien makkelijk te onderhouden.

© Bram Tack / Kom op tegen Kanker

Zo hou je je azalea in topvorm:

  • Kies een plek op kamertemperatuur (15 à 22°C).
  • Plaats je plant op een frisse plek in (indirect) zonlicht.
  • Geef azalea’s niet te veel water en laat geen water staan in het schaaltje onder de pot. 

Onze verzorgingstips

Vergelijkbare artikels