Gentse azalea: centerpiece op je kersttafel!

Styling by Studio-Stories.

De eerste kerstbomen worden versierd, de lampjes aangestoken en de kaarsen aangevuld. Heel wat Belgen genieten al volop van die ‘o zo gezellige kerstsfeer in huis. Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor jouw kerstdecoratie? Wij vroegen designlovers Katrien en An van Studio-Stories in Gent om creatief aan de slag te gaan met Gentse azalea’s. Zij kiezen naast het traditionele kerstrood, ook voor fris wit en stylen ze als centerpiece op onze kersttafel. 

Wist je dat de Gentse azalea een bloeitijd heeft van wel 6 weken? De kamerplant fleurt niet alleen nu al je interieur op, hij zal ook tijdens je kerstdiner schitteren op tafel! 

Luntera, Jimmy, Nordlicht, Inka, Inga, Madame Troch, Heulsten of Terra Nova,…  wedden dat één van de vele Gentse azalea varianten ook perfect past bij jouw feesttafel? Studio-Stories inspireert je alvast graag met 2 heel diverse, ronduit schitterende kerstsferen.

Wist je dat de Gentse azalea niet enkel mooi is in een bloempot maar ook prachtig is om je tafeldecoratie mee af te werken?

Warm kerstgroen

Kies voor een warme vibe met veel kaarsen, donkergroen, a touch of gold en werk je borden af met een prachtige Gentse azalea. Het bloemetje creëert gegarandeerd een warme glimlach op het gezicht van je gasten.

Wit minimalisme

Kies je voor een luchtigere en minimalistische look? Ga dan eens voor een all-white tafel en werk af met een prachtige rode Gentse azalea als eye-catcher. Een elegante en moderne twist voor je feestdecoratie. 

Je kamerazalea geeft niet alleen je feesttafel die extra touch, ook nadien heb je er nog enorm veel geniet van. Één ding is zeker, de Gentse azalea zorgt voor mooie herinneringen aan een fijne en gezellige eindejaarsperiode.

Vergelijkbare artikels