Het Plantjesweekend van 2019 belooft extra speciaal te worden

Zeggen wij “het derde weekend van september” dan gaat er bij veel Vlamingen wellicht een belletje rinkelen. Tijdens dat weekend zetten duizenden vrijwilligers zich namelijk elk jaar in om azalea’s te verkopen ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Ook dit jaar kan je van 13 t.e.m. 15 september 2019 een azalea kopen tijdens het zogenaamde “Plantjesweekend”.

De organisatie van het Plantjesweekend is aan zijn 25ste editie toe en dat mag gevierd worden. Er bestaat natuurlijk geen beter cadeau dan er samen opnieuw een topeditie van te maken. Daar kan je mee helpen. Voor een klein prijsje help je steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten, én je krijgt er een leuk plantje bij.

Een terugblik op het plantjesweekend 2018 en een blik op de toekomst

In 2018 kregen 332.510 azalea’s een nieuwe thuis. Dat waren er 7.000 meer dan het jaar voordien. Doen we dit jaar nog beter? De duizenden vrijwilligers die zich dat weekend inzetten om plantjes te verkopen, doen er alvast alles aan.

Van 13 t.e.m. 15 september gaan ze van deur tot deur, verkopen ze plantjes op de markt of aan grootwarenhuizen, … Kortom, je vindt ze overal waar veel mensen komen. Meer informatie vind je op de website van Kom op tegen Kanker.

De azaleza, een prachtige bloem

De Gentse azalea is een prachtige kamerplant die rijkelijk en lang bloeit. Je vindt hem in heel wat verschillende groeivormen, kleuren en tinten die uitbundig variëren van wit en rood, tot roze en purper. De azalea is makkelijk in onderhoud en hij stelt weinig eisen wat betreft de standplaats en verzorging. Er is dus geen enkele reden om er geen te kopen voor het goede doel. Kan je toch wat hulp gebruiken? Volg onze verzorgingstips en geniet zo lang mogelijk van jouw azalea.

Bekijk hier de campagnebeelden: