Azalea in je interieur

De tijd dat kamerplanten braafjes naast elkaar op onze vensterbanken stonden, is gelukkig helemaal voorbij. Vandaag slaan we volop aan het experimenteren. En dankzij de eindeloze keuze in verschillende soorten, past een azalea in elk interieur.

 

Floralien800een DEF mr  065 (Small).jpg

De Gentse azalea is een veelzijdig product. Ze bestaat in verschillende kleuren en vormen

 

Welke kleuren passen bij een azalea?

In een wit interieur staan de witbloeiende azalea’s perfect. Een fel streepje roze- of roodbloeiende azalea’s doet het hier ook prima. Zet de azalea in een moderne cache-pot voor een strak effect. De groen-witte kleuren van de azalea combineren ook mooi bij grijs, beige en ecru.

Bar-Bidon-04.jpg

 

Houd je van een natuurlijke look? Azalea’s combineren mooi met natuurlijke materialen en kleuren, zoals baksteenrood, hout, betongrijs, mosgroen… Nostalgische kinderkleuren zoals het pastelkleurige vanillegeel, hemelsblauw, muntgroen doen het goed bij azalea’s.

Floralien S   DEF mr  059 copy (Small).jpg

Hoe kan je verschillende soorten azalea's combineren?

Laagblijvende soorten staan mooi in een stoere, aardewerken schaal. Zeker in combinatie met strak design. Azalea’s op stam zijn in sobere interieurs een goed idee, bijvoorbeeld aan beide zijden van een deur als warm welkom. De kleinere stamazalea’s staan dan weer leuk op een kast of een bijzettafeltje.

 

Een aantal miniazalea’s staan heel leuk als je ze naast elkaar zet op je kast. Zet verschillende kleuren en soorten azalea bij elkaar in verschillende hoogten voor een energieke binnenboost.

 

De azalea als tafeldecoratie

Knip enkele bloempjes van de azalea af, maar niet te kort, zodat ze met een steeltje in een glas water kunnen staan. Zo blijven ze een hele tijd goed. Perfect voor feesttafel. Verzamel een groot aantal nog net niet bloeiende knopjes van azalea’s in een glazen kom of schaal. Zo lijkt het wel een heel originele potpourri.

Alix-12.jpg

 

Bloemschikken met azalea's

Gebruik azalea’s om te bloemschikken. Combineer de plant vrolijk met materialen zoals lintjes, houtsnippers, kunststoffen vormpjes, rieten stroken... Met deze stap-voor-stapinstructies maak je in een handomdraai prachtige azaleastukken.

Brandsenses-Azaleas-059web.jpg

Brandsenses-Azaleas-058web.jpg

Brandsenses-Azaleas-056web.jpg

Brandsenses-Azaleas-040web.jpg

Brandsenses-Azaleas-018web.jpg

Brandsenses-Azaleas-017web.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brandsenses-Azaleas-001web.jpg